Beszámolók

 

I. Országos Vadász  és Horgász Naphoz kapcsolódva, Szegeden, a Gróf Széchenyi István

Evezőspályán került sor 2014.03.29.-én az I. Megyei Halőrtalálkozóra.

 

 

Egyesületünkből három fővel   / Galamb János, Kis Róbert, Zatykó László /  vettünk részt. Sajnos halőreink közül csak ketten tudtuk vállalni a versenyzést, ezért megkértük Zatykó László horgásztársunkat képviselje egyesületünket.

A  rangos eseményen zsíros kenyeres reggelivel és pálinka kóstolással indult. A mintegy 70 fő, a Horgászegyesületek Csongrád Megyei Szövetsége, illetve a szövetség keretébe tartozó horgászegyesületek halőrei  meghallgatták dr. Petrik Orbán, a megyei szövetség elnöke megnyitóját, majd B. Nagy László, Csongrád megyei  kormánymegbízott, országgyűlési képviselő méltatta a halőri  munka fontosságát.

Ezután Láda Gáspár, a megyei szövetség ügyvezető elnöke beszélt az új halászati törvényről. Röviden ismertetve az új jogszabályok főbb rendelkezéseit. A sorsolás után elfoglaltuk helyeinket és elkezdtük a felkészülést a versenyre. A regisztráció után és a felkészülési idő alatt is  alkalmunk nyílt beszélgetni, és pár több egyesületet érintő halőrzési problémát is megvitatni. A verseny 9.30-kor kezdődött. Galamb Jani rakós bottal, Laci és én feeder technikával próbálkoztunk. A feeder bizonyult jobbnak az egész verseny alatt, mert hatalmas áramlattal és oldalirányú széllel kellett megküzdeni. A verseny 13.30-ig tartott.

A mérlegelés után egy finom ebédre invitáltak minden jelenlévőt a szervezők. A családias hangulatú esemény eredményhirdetéssel és B.Nagy László zárszavával ért véget.

A találkozóra hagyományteremtő  jelleggel indult, ezután évről évre megszervezi a szövetség.


A 17 csapatból a mi egyesületünk a megtisztelő 12. helyezést érte el, ami a felkészültségünket, helyismeretünket tükrözi, de a jövőben reméljük jobb eredményre is képesek leszünk.
 

A Csapatverseny eredményei:

  •  1. Csanyteleki He. halőri csapata: (Németh Sándor, Vidács László, Potor Róbert)
  •  2. Szentesi Gerecz Elemér He.halőri csapata: (Kalamusz Endre, Kis Csaba, Csatordai Norbert)
  •  3. Szegedi Herman Ottó He. halőri csapata: (Kispál Zoltán, Mikus Károly, Szarka Imre)
     

Szektor eredmények:

  •  A: 1. Szabó András (Földeák)     2. Kalamusz Endre (Szentes- Gerecz)   3.  Sziládi Antal (Kistelek)
  •  B: 1. Vidács László (Csanytelek)  2. Mikus Károly (Szeged-Herman) 3. Szatler József (Szeged- Móra)
  •  C: 1. Szarka Imre (Szeged-Herman) 2. Varga Zoltán (Szövetség)    3. Potor Róbert (Csanytelek)


A mezőny legtöbb halát 9900 g Szarka Imre fogta

 
Képek itt:

 

Kis Róbert